Een goedkopere autoverzekering? Hierbij 5 tips

Een autoverzekering kan prijzig zijn; kies voor de gewenste dekking voor de juiste prijs.

Een goedkopere autoverzekering? Hierbij 5 tips

De autoverzekering is een van de duurdere particuliere verzekeringen. Hoe krijg je de premie omlaag? Lees onze tips en verlaag de premie.

Zodra jouw auto verzekerd is, kijk je eigenlijk niet meer om naar de verzekering. Toch heeft ook de autoverzekering aandacht nodig. De verzekering moet namelijk wel afgestemd blijven op jouw auto en op jezelf. Met onze vijf tips kunnen wij jou daarbij helpen.

Tip #1 – Hoe ruim is jouw auto verzekerd?

Een nieuwe auto verzeker je WA casco (all risks). Voor een oude auto is uitsluitend de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) vaak voldoende. Dan heb je ook nog een dekking die tussen de WA en de WA casco in zit, namelijk de WA beperkt casco. De beste verzekeringsvorm is afhankelijk van de waarde van jouw auto, maar bijvoorbeeld ook van de opgebouwde schadevrije jaren. Je kunt de premie drukken door jouw auto niet te ruim te verzekeren.

Tip #2 – Een tweede gezinsauto verzekeren met de tweede autoregeling

Koop je een tweede gezinsauto? Laat deze meeliften op de opgebouwde schadevrije jaren in de eerste gezinsauto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gelijk 75 procent korting krijgen op de tweede autoverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan, maar het kan uit om de eerste autoverzekering speciaal voor deze regeling over te zetten naar een andere verzekeraar. Helaas geldt deze optie niet voor de kinderen binnen het gezin die ook een autoverzekering nodig hebben.

Tip #3 – Welke aanvullende dekkingen heb je echt nodig?

Aanvullend kun je naast de autoverzekering ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Niet altijd is dat nodig. Een verhaalsbijstandsverzekering heb je bijvoorbeeld niet nodig als je ook een rechtsbijstandsverzekering hebt waarin dit meeverzekerd is. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap bij ANWB en de aanvullende verzekering pechhulp.

Tip #4 – Biedt een andere verzekeraar een goed alternatief?

Zit je al minimaal één jaar bij dezelfde autoverzekeraar? Mogelijk kan het uit om over te stappen naar een andere verzekeraar. Let hierbij niet alleen op de premie. De autoverzekering bij een andere verzekeraar moet wel minimaal dezelfde dekking bieden. Ga dus niet over één nacht ijs en laat je goed adviseren.

Tip #5 – Neem een kleine schade voor eigen rekening

Het claimen van schade op de autoverzekering kan een hogere premie tot gevolg hebben. Heb je een klein deukje in bijvoorbeeld de autodeur? Claim de schade niet gelijk op de WA casco autoverzekering. Informeer eerst wat de gevolgen zijn voor de premie de komende verzekeringsjaren. Dit hoef je niet zelf uit te zoeken. Wij geven jou inzicht in de gevolgen van een schadeclaim.