Je auto verzekeren die is gekocht met geleend geld

Wat is belangrijk om te weten bij een autoverzekering voor een met een lening gefinancierde auto?

Je auto verzekeren die is gekocht met geleend geld

Koop je een auto met geleend geld? Ga dan in gesprek met je verzekeringsadviseur over een passende autoverzekering. Te beperkt verzekeren is riskant.

Bij het kopen van een auto moet je er rekening mee houden dat je in de loop der jaren afschrijft op de waarde. De lening moet afbetaald zijn voordat je weer een andere auto nodig hebt. Nog verstandiger is om de lening zo snel mogelijk af te betalen om vervolgens te sparen voor het vervangen van de auto. Bij het afsluiten van de autoverzekering voor de gefinancierde auto, moet je extra goed letten op de dekking.

Wat gebeurt er bij een schade aan de auto?

Bij het verzekeren van een auto moet je voor jezelf nagaan wat de gevolgen zijn van een aanrijdingsschade die niet te verhalen is op een ander. Als de auto niet WA + casco (all risk) verzekerd is, moet je de schade namelijk zelf dragen. Sluit voor een gefinancierde auto bij voorkeur de meest uitgebreide autoverzekering af.

Stel, je ziet een weggetje van rechts over het hoofd en je veroorzaakt een ongeval. De schadelast aan je auto bedraagt 5.000 euro. Als je WA + casco verzekerd bent, wordt de schade gedragen door jouw verzekeraar. Bij een beperktere verzekering krijg je de schade aan je eigen auto in dit geval niet uitgekeerd. Dat is extra zuur wanneer je een lening hebt geopend voor het betalen van de auto.

Groot financieel belang? Kiezen voor de WA + casco dekking

Bij het kiezen van de beste verzekeringsdekking voor een auto, moet je jouw financiële positie ook meewegen. Ben je in staat om de auto te vervangen bij hoge herstelkosten of total loss van de auto? Bij het kopen van een nieuwe auto is de afweging eenvoudig. De WA + casco verzekering is de beste optie. Voor oudere auto’s kan het aantrekkelijk zijn om de auto beperkter te verzekeren, maar sta wel stil bij de gevolgen van een niet verhaalbare schade.

Door een klein foutje in het verkeer kan iedere bestuurder een schade veroorzaken. Zorg ervoor dat de financiële gevolgen op te vangen zijn. Bij een gefinancierde auto geldt dit nog in sterkere mate. Je moet voorkomen dat je nog moet afbetalen op een lening, terwijl je de gefinancierde auto niet meer bezit.