WA beperkt casco – Wat zijn de voordelen?

Bij oude auto’s kiest men vaak voor een WA-verzekering, maar een ruimere dekking is vaak niet veel duurder.

WA beperkt casco - Wat zijn de voordelen?

Een oudere auto verzeker je niet WA casco. De WA dekking lijkt logisch. Of niet? De uitgebreidere WA beperkt casco is namelijk maar iets duurder.

Je verzekert jouw auto het liefst zo uitgebreid mogelijk, maar je wilt oververzekering voorkomen. Een premie van honderden euro’s per jaar kan niet uit voor een auto met nog maar een geringe waarde. De WA casco (allrisk) autoverzekering kan niet uit voor een oudere auto, maar kiezen voor de WA beperkt casco is in veel gevallen aan te raden.

Wat houdt de WA beperkt casco in?

De WA autoverzekering biedt alleen dekking tegen schade die met de auto is aangericht aan bezittingen van anderen. Met schade aan de eigen auto hoef je niet bij de eigen verzekeraar aan te kloppen. De verzekeraar vergoedt het namelijk toch niet. De WA beperkt casco is iets duurder per maand, maar de dekking is veel ruimer. Je krijgt bijvoorbeeld ook een uitkering bij bepaalde in de polisvoorwaarden omschreven schadeoorzaken. De belangrijkste lichten wij toe.

Dekking tegen natuurgeweld

Het weer wordt steeds extremer. We krijgen steeds meer zware stormen met zware stortregens, onweer en flinke hagelbuien. De kans op schade door natuurgeweld moet je niet onderschatten. Vooral in de herfst trekken er meerdere zware stormen over Nederland. Een hagelbui met stenen als biljartballen kan jouw auto binnen twee seconden waardeloos maken. Met de WA autoverzekering krijg je niets uitgekeerd. Met de WA beperkt casco krijg je de schade uitgekeerd. Het gaat niet ten koste van jouw schadevrije jaren. Dat geldt ook voor de overige dekkingen in de beperkt casco.

Wat als jouw auto opbrandt?

De kans op een autobrand is klein, maar helaas niet uit te sluiten. Het kan komen door kortsluiting onder de motorkap, maar brandstichting kan ook. Bij een autobrand kun je meestal ervan uitgaan dat je de auto als verloren kunt beschouwen. Met de WA beperkt casco ben je tegen brand verzekerd.

Bij ruitbreuk loopt de schade in de honderden euro’s

Eén opspattend steentje is voldoende om een autoraam volledig te laten scheuren. Afhankelijk van het merk en type auto kunnen de kosten voor vervanging van een autoraam hoog oplopen. De kosten kunnen beperkt blijven tot bijvoorbeeld 300 euro, maar ze kunnen ook aardig richting de duizend euro lopen.

Aanrijding met loslopende dieren

Je rijdt in de nachtelijke uurtjes op de snelweg en ineens staat er een ree voor jouw auto. Een aanrijding is vaak lastig te voorkomen, want de dieren maken gekke sprongen om een aanrijding te voorkomen. Ook in een woonwijk kan het je overkomen. Ineens komt er een hond de weg op. Naast het leed van het dier kan ook jouw auto flink beschadigd raken. Ook deze schade is gedekt met de WA beperkt casco.

Diefstal is verzekerd in de WA beperkt casco

Bij diefstal krijg je de waarde van jouw auto uitgekeerd. Er is in de eerste maand na diefstal nog een redelijke kans op het terugvinden van de auto. Is de auto na 30 dagen nog steeds spoorloos? Dan krijg je de waarde vaak pas uitgekeerd. Als de auto beschadigd wordt teruggevonden, krijg je een vergoeding om de schade te herstellen.